Specialist på underhåll av fasader sedan 1976

Polyurea

Lingfjords använder polyurea, den nya generationens beläggning för betongkonstruktioner och industritak.

Polyurea Stockholm, Lingfjords

Vad är polyurea?

Polyurea är enkelt förklarat en coating, där man tagit fördelarna från epoxi och polyuretan och slagit ihop till en produkt. Polyurea är slitstarkare än epoxi och lika elastiskt som polyuretan. Dessutom är det oerhört åldersbeständigt.

För att spruta ut materialet använder man en avancerad utrustning. Polyurea härdar under loppet av några sekunder och kan appliceras i praktiskt taget vilken tjocklek som helst.

Användningsområden för polyurea

Typiska användningsområden för polyurea är:

  • vattentorn
  • reningsverk
  • P-hus
  • dammar
  • broar
  • tak
  • industrigolv.

Användningsområdena för polyurea är obegränsade och fördelarna många. Några exempel:

Låglutande tak

På låglutande tak kan man applicera polyurea över den gamla takbeläggningen och på bara ett par dagar få ett tak som håller så länge byggnaden står. Dagens papp- och bitumenbeläggningar är av mycket god kvalitet, men frågar du vilken förvaltare som helst har han problem, framför allt i skarvarna. Polyurea är 100 procent skarvfritt och dessutom många gånger mer elastiskt och slitstarkt än traditionella tätskikt.

P-hus och betong

Polyurea överbryggar skarvarna mellan betongelement och förhindrar vatten och klorider att tränga ner i konstruktionen – polyurean kan bli upp till 80 procent elastisk.

En stor fördel gentemot gjutasfalt är den låga vikten. Man lägger vanligtvis skikt på cirka 3 - 5 millimeter, så vikten blir bara en bråkdel jämfört med bitumenlösningar.

Polyurea

Fogfria slit & tätskikt av Polyurea. Den nya generationens beläggning för industritak och betong-konstruktioner. Slitstark som epoxi och elastisk som polyuretan.

Skumisolering

Vi isolerar med polyuretanskum, marknadens bästa isoleringsegenskaper. Krypgrunder, vindar, tak - vindtätt - diffusionstätt och fäster på allt. Läs mer på www.skumisolering.se.

825
834