Specialist på underhåll av fasader sedan 1976

Klotterskydd

Lingfjords kan hjälpa dig att få bukt med klotter. Vi applicerar klotterskydd anpassade till dina ytor.

Klotterskydd Stockholm, Lingfjords

Klotterskydd finns i flera olika varianter:

  • vaxbaserade offerskydd
  • permanenta ”lacker”
  • spaljeer.

Vaxbaserade offerskydd

Offerskydden sprutas på i flera lager och bildar en nästan transparent skyddande hinna. Principen är att klottret hamnar på vaxhinnan som skonsamt kan ”smältas” bort med en hetvattentvätt. På så sätt slipper man slita på fasaden med kemikalier och högtryck.

Efter saneringen måste vaxet återappliceras på den rengjorda ytan. Observera att det på mycket känsliga ytor såsom kalkfärg och slamfärg är nästintill omöjligt att sanera utan att göra estetisk åverkan på den befintliga färgen. Det blir dock ändå många gånger bättre än om ytan varit oskyddad.

Att klotterskydda blanka ytor som ståldörrar och liknande fungerar sällan. Tillverkarna av klotterskydd hävdar oftast att det går bra men vår erfarenhet säger något annat.

Permanenta klotterskydd

Permanenta klotterskydd är enkelt sagt en transparent lack som är lätt att sanera. Kemikalier behövs men skadar inte den underliggande ytan.

På Lingfjords rekommenderar vi sällan denna metod då det är osäkert hur mycket den påverkar ”andningen” hos fasaden. Dessutom kan eventuella framtida målningsarbeten kompliceras. Det finns dock applikationer där permanenta klotterskydd fungerar utmärkt.

Spaljéer

Spaljéer används ofta på byggnader där estetiken spelar mindre roll, exempelvis på pumpstationer. Spaljén hindrar inte klottret eller gör det mer lättsanerat. Med grova träribbor på hela väggen blir det däremot ointressant för vandalen att klottra, då hans verk i praktiken inte går att se.

Klottersanering

Lingfjords utför också sanering av klotter. Läs mer under Klottersanering.

Polyurea

Fogfria slit & tätskikt av Polyurea. Den nya generationens beläggning för industritak och betong-konstruktioner. Slitstark som epoxi och elastisk som polyuretan.

Skumisolering

Vi isolerar med polyuretanskum, marknadens bästa isoleringsegenskaper. Krypgrunder, vindar, tak - vindtätt - diffusionstätt och fäster på allt. Läs mer på www.skumisolering.se.

825
839