Specialist på underhåll av fasader sedan 1976

Om Lingfjords

1976 grundade Mats Lingfjord företaget Lingfjords Fasadtvätt i Stockholm. Lingfjords har sedan dess byggt upp ett grundmurat rykte som en av Stockholms främsta entreprenörer inom fasadrengöring och underhåll.

Lingfjords fasadtvätt och blästring, Stockholm.

Idag är Lingfjords främst inriktat mot fastighetsägare, förvaltare och bostadsrättsföreningar. Företaget har en omfattande verksamhet med fasadtvätt som specialitet, samt höjdarbeten med skyliftar till uthyrning. Lingfjords samarbetar sedan lång tid tillbaka med konservatorer och har själva utvecklat miljövänliga kemikalier för skonsam färgborttagning.

Lingfjords historia

I början utförde Lingfjords uppdragen mestadels som underentreprenör till någon av Stockholms putsfirmor. För att arbeta effektivt på fasader behövs skyliftar och på så sätt växte höjdarbets- och hyrliftsverksamheten fram.


Lingfjords inför framtiden

Efter att ha varit i branschen i över 30 år var det dags för Mats att trappa ned. Firman såldes till Peter Blomquist som tidigare arbetat som underentreprenör. Mats arbetar fortfarande kvar i företaget men i mycket mindre omfattning än tidigare.

Med sig i bagaget hade Peter sin tidigare verksamhet från bygg / entreprenad och fastighetsskötsel - därav den kanske udda men logiska blandningen av verksamheter.

Vi servar utsidan, och det är ju den som räknas - det vet ju alla!


805